White Himalayan Crystal Slqat
Pink Himalaya Crystal Salt
Black Himalaya Crystal Salt
02. Meleraikan gumpalan sel-sel darah merah.
03. Meningkatkan kandungan oksigen dalam tubuh.
04. Melancarkan pada saluran darah.
05. Melarutkan pengumpulan kalsium dalam darah
06. Memberikan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang
07. Melaraskan kelancaran sistem saraf
08. Membantu pembaharuan semula sel-sel
09. Membantu pergerakan otot-otot usus
10. Membantu keseimbangan mineral mensinergikan sistem
metabolik dengan lebih sempurna
11.Menyelesaikan masalah kesehatan yang di akibatkan dari
ketidak seimbangan mineral
12.Membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna
13.Membantu dalam penyembuhan penyakit kulit
14.Membantu menguatkan tenaga batin
Digunakan sebagai garam masak/dapur sebagai penyedap rasa makanan dan minuman.(minum waktu pagi (sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur setengah sendok kecil.
a- Membantu segala masalah penyakit (kencing manis,darah
tinggi dan lemah tenaga batin)
Manfaat jika di buat rendaman kaki & mandi.
1-Cara mengunakan garam debagai rendaman kaki (lakukan seminggu sekali)
Sediakan air hangat, masukkan 2 sendok besar garam rendam kaki
selama 30 minit.
a. Menyegarkan kaki dari kejang otot, rasa pegal pegal, meyembuhkan
kaki pecah-pecah, menghilangkan kaki berbau.
b. Melancarkan perjalanan darah, mengurangkan toksin, lemak/kolestrol
di samping mengaktifkan perjalanan darah.
Manfaat jika di buat sebagai garam lampu.
1- Cara penggunaan garam lampu,Lampu hendaklah dipasang 24 jam
a. mengeluarkan ion-ion negatif yang mampu membunuh
bakteria dan membersihkan udara.
b. Menghilangkan bau busuk dan kurang menyenangkan dengan cepat.
c. Melegakan migrain, sakit kepala, demam panas, asma batuk.
d. Menjadikan tidur anda lebih nyeyak serta segar apabila bangun dari tidur.
e. Mengurangi serangan asma, bebas dari gangguan nyamuk
dan serangga kecil
f. Membebaskan segala ancaman radiasi radioaktif yang
dikeluarkan oleh peralatan electronik.
g. Melindungi dari serangan demam, batuk.
Manfat jika di gunakan sebagai minuman atau jilatan ternak (Lembu,Kambing dll)a. sebagai sumber mineral tambahan.